Εφ ‘όσον έχουμε επιλέξει την καμπίνα μπάνιου, είτε για την ντουζιέρα είτε για την μπανιέρα μας, ακολουθεί η επιλογή του υλικού από το οποίο θα είναι κατασκευασμένα τα πάνελ ή αλλιώς τα φύλλα της καμπίνας μπάνιου.

Στο άρθρο αυτό θα περιγραφούν τα υλικά αυτά και οι ιδιότητες τους ώστε να οδηγηθείτε στην καλύτερη επιλογή.

Ξεκινώντας απ’το υλικό κατασκευής τα πιο διαδεδομένα είναι :

Α. Tο γνωστό μας ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (securit).

Κρύσταλλο δηλαδή το οποίο έχει υποστεί κατάλληλη επεξεργασία (tempering), ώστε μια ενδεχόμενη θραύση του να προκαλέσει τον σχηματισμό πολλών και ακίνδυνων για την σωματική ακεραιότητα θραυσμάτων.

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται:

  • η αυξημένη μηχανική αντοχή, καθιστώντας το έως και 5 φορές πιο ισχυρό απ΄το κοινό γυαλί.

  • η τέλεια συμπεριφορά και αντοχή του σε θερμοκρασιακές διαφορές.

 

Β. Το δεύτερο πιο διαδεδομένο υλικό για χρήση σε καμπίνες μπάνιου είναι το ΑΚΡΥΛΙΚΟ πάνελ.

Είναι κατασκευασμένο από πολυστυρένιο, υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα και πολλά προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως π.χ περιέκτες τροφίμων πάντα με την κατάλληλη επεξεργασία.

Πρόκειται για ελαφρύ υλικό με ελαστικότητα και μεγάλη μηχανική αντοχή. Έχει άψογη συμπεριφορά σε θερμοκρασιακές διαφορές και τέλος είναι χημικά αδρανές και δεν αντιδρά με τις περισσότερες ουσίες.

 

 

Αθροιστικά ωστόσο στην επιλογή του είδους του πάνελ που θα επιλέξουμε έρχεται και ο παράγων της επιθυμίας για αδιαφάνεια ή μη εντός του χώρου του ντους ή της μπανιέρας, αλλά και το αισθητικό κομμάτι.

 

Α. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Για τις περιπτώσεις που διαθέτουμε ένα μπάνιο μικρών διαστάσεων είτε το ένα μπάνιο λιγότερο φωτεινό ενδείκνυται συνήθως η επιλογή του διάφανου κρυστάλλου, ώστε να δοθεί η αίσθηση ενός μεγαλύτερου μπάνιου, λόγω  της καλύτερης διάχυσης του φωτός.

Επιπλέον το διάφανο κρύσταλλο μπορεί να επιλεγεί και για μπάνια όπου έχουν τοποθετηθεί πλακίδια με ιδιαίτερα χρώματα και σχηματισμούς γεγονός που θα συμβάλει και στην καλύτερη ανάδειξη τους.

Β. ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Για την περίπτωση που επιθυμούμε αδιαφάνεια εντός του χώρου του ντους ή της μπανιέρας υπάρχουν οι ακόλουθες 2 κατηγορίες με τις αντίστοιχες επιλογές.

Β1. ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛ.

ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΡΟΧΗΣΤο ακρυλικό πάνελ με σχέδιο ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΡΟΧΗΣ εξασφαλίζει την επιθυμητή αδιαφάνεια εντός του χώρου τους ντους ή της μπανιέρας, ενώ χάρις στο σχέδιο του δεν κάνει ορατά τυχόν εναπομείναντα άλατα,καθιστώντας το ιδανική λύση και για περιοχές όπου το νερό παρουσιάζει αυξημένη περιεκτικότητα σε άλατα.

Το σχέδιο αυτό μπορούμε να το βρούμε σε καμπίνα ντουζιέρας ημικυκλική, σε καμπίνα ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο και σε καμπίνα μπανιέρας.

 

Σχέδιο DECOΔεύτερη επιλογή σε ακρυλικό πάνελ αποτελεί το σχέδιο DECO, το οποίο δίνει την εντύπωση τρεχούμενου νερού πάνω στο πλαίσιο παρέχοντας μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα και τα οφέλη της αδιαφάνειας. Ιδανική εξίσου επιλογή για καθημερινή χρήση σε περιβάλλοντα με αυξημένη περιεκτικότητα νερού σε άλατα.

Το σχέδιο DECO το συναντάμε σε καμπίνες ντουζιέρας για τετράγωνη και ασύμμετρη ντουζιέρα.

 

Β2. ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

SPIRALE QUADROΕπιλογή για αδιαφάνεια σε συνδυασμό με μοναδικό design που παράλληλα επιτρέπει την διάχυση του φωτός από τα διάφανους σπειροειδείς σχηματισμούς, ώστε να μην σκοτεινιάζει κοινώς ο χώρος του ντους, αποτελεί το κρύσταλλο ασφαλείας με σχέδιο SPIRALE QUADRATA.

Το σχέδιο αυτό είναι διαθέσιμο σε καμπίνα ντουζιέρας ημικυκλική.

 

 

 

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 5 mm WAVE

Τέλος η επιλογή του κρυστάλλου ασφαλείας με σχέδιο WAVE, αποτελεί εξαιρετική επιλογή παρέχοντας  τα οφέλη της μερικής αδιαφάνειας,αλλά και με το άπλετο φως να διαχέεται στον χώρο του μπάνιου χάρις στις διάφανες γραμμές που διαθέτει το συγκεκριμένο σχέδιο. Παράλληλα το μοντέρνο design θα δώσει ένα τόνο ανανέωσης στο μπάνιο σας αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τον χώρο.

Διατίθεται για καμπίνα ντουζιέρας ημικυκλική αλλά και τετράγωνη, για καμπίνα ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο καθώς επίσης και για καμπίνα μπανιέρας.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η εταιρεία μας ασχολείται πλέον μόνο με την πώληση ανταλλακτικών καμπίνας μπάνιου. ΔΕΝ κατασκευάζουμε καμπίνες μπάνιου.