ΚΑΜΠΙΝΑ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΧΤΙΣΤΗ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ

Ο χώρος του μπάνιου αποτελεί έναν από τους χώρους του σπιτιού όπου περνάμε μεγάλο διάστημα του χρόνου μας.

Αποτέλεσμα είναι να επιζητούμε ο χώρος αυτός να είναι πάνω από όλα λειτουργικός και φυσικά καλαίσθητος.

Το γεγονός αυτό καθιστά τον πιο συχνά υφιστάμενο σε ανανέωση χώρο.

Στο άρθρο αυτό θα δούμε τα 4 βασικά εκείνα σημεία που χρειάζεται να προσέξετε πριν την ανακαίνιση του μπάνιου σας και την δημιουργία του τελικού σχήματος της χτιστής ντουζιέρας.

ΣΗΜΕΙΟ 1ο . Η θέση κατασκευής της χτιστής ντουζιέρας.

Με γνώμονα πάντα τις εκάστοτε συνθήκες και τις διαστάσεις του χώρου, μιας και δεν υπάρχουν πάντα οι ιδανικές συνθήκες, μελετήστε τον χώρο τοποθέτησης της χτιστής ντουζιέρας προσεκτικά.

Θα πρέπει να επιλεγεί το σημείο εκείνο που να βρίσκεται τόσο σε αρμονία με τα υπόλοιπα έπιπλα του μπάνιου, αλλά και να επιτρέπεται και η ομαλή μετάβαση στον χώρο του ντους.

Συνηθέστερα σημεία τοποθέτησης/δημιουργίας της χτιστής ντουζιέρας είναι είτε σε μια εκ των γωνιών, είτε από τοίχο σε τοίχο για μεγαλύτερης διάστασης μπάνια.

Κατασκευή της χτιστής ντουζιέρας στην γωνία.

χτιστη ντουζιερα στην γωνια

Κατασκευή της χτιστής ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο.

χτιστη ντουζιερα απο τοιχο σε τοιχο

Η καμπίνα ντουζιέρας για να στηριχτεί σωστά απαιτείται να βιδωθεί σε 2 σημεία του τοίχου. Με δεδομένο αυτό το στοιχείο, χρειάζεται να επιλέξετε σημείο κατασκευής της χτιστής ντουζιέρας που να μην <πέφτει> το αλουμίνιο της καμπίνας είτε πάνω σε ανοιγόμενο προς τα μέσα παράθυρο είτε πάνω σε κάποιο εξωτερικό ή εσωτερικό σωλήνα.

ΣΗΜΕΙΟ 2ο . Τρόπος εισόδου εντός της χτιστής ντουζιέρας.

Επιθυμητό πριν την κατασκευή της χτιστής ντουζιέρας θα ήταν να προαποφασισθεί ο τρόπος εισόδου εντός του χώρου του ντους.

Η επιλογή θα γίνει με γνώμονα το ζητούμενο μοντέλο καμπίνας μπάνιου που θέλετε να τοποθετήσετε.

Για τις περιπτώσεις αγοράς τετράγωνης, ασύμμετρης ή ημικυκλικής καμπίνας ντους η είσοδος θα πρέπει να γίνεται από την γωνία.

Για την περίπτωση αγοράς πόρτας ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο ή πόρτας με μόνιμα σταθερά πλαϊνό τζάμι η είσοδος στον χώρο του ντους θα γίνεται από ευθεία ( το μεγαλύτερο άνοιγμα της εισόδου δηλαδή).

Τέλος για την περίπτωση αγοράς μόνιμα σταθερού τζαμιού ντουζιέρας τότε η είσοδος θα γίνεται επίσης από το τμήμα της ντουζιέρας που θα είναι ελεύθερο.

Είσοδος στη ντουζιέρα από την γωνία.

χτιστη ντουζιερα στην γωνια

Είσοδος στη ντουζιέρα από την ευθεία.

χτιστη ντουζιερα απο τοιχο σε τοιχο

Η εταιρεία μας πλέον δραστηριοποιείται στην πώληση ανταλλακτικών καμπίνας μπάνιου και στην πώληση προφίλ για ντουζιέρες. ΔΕΝ κατασκευάζουμε χτιστές ντουζιέρες. –>NORTIA

ΣΗΜΕΙΟ 3ο . Το πάτημα (φάρδος) της χτιστής ντουζιέρας.

Ένα επιθυμητό σε διαστάσεις φάρδος ντουζιέρας ΑΠΟΣΤΑΣΗ Α -> Β συνίσταται να είναι τουλάχιστον μεταξύ 6 έως 8 εκατοστά για να υποδεχθεί χωρίς προβλήματα το αλουμίνιο της καμπίνας ντουζιέρας.

πατημα χτιστης ντουζιερας- nortia

Το πάτημα / φάρδος της χτιστής ντουζιέρας μπορεί να γίνει να γίνει με μικρότερη διάσταση για την περίπτωση που θα τοποθετηθεί σταθερό τζάμι ντουζιέρας με δεδομένο ότι στο κάτω μέρος αυτών συνήθως δεν υπάρχει φαρδύ αλουμίνιο.

ΣΗΜΕΙΟ 4ο . Διαστάσεις καμπίνας ντουζιέρας.

Στο σημείο αυτό θα χρειαστεί να σκεφτείτε <αντίστροφα>.

Με τον όρο αντίστροφα θα χρειαστεί να σκεφτείτε να αναζητήσετε την ζητούμενη καμπίνα ντουζιέρας ή το σταθερό τζάμι που θα τοποθετηθεί πάνω στη χτιστή ντουζιέρα σας.

Αναζήτηση κατά κύριο λόγο των διαστάσεων αυτής, διότι δεν υπάρχει πιο άσχημο σημείο, από το να αναζητάτε καμπίνα που να μην μπορεί να ταιριάξει με τις διαστάσεις της ήδη κατασκευασμένης χτιστής ντουζιέρας.

Επειδή πλέον τα περισσότερα μοντέρνα μπάνια συνοδεύουν την χτιστή ντουζιέρα με την τοποθέτηση καναλιού ντουζιέρας διαβάστε επίσης το άρθρο μας με τα σημεία που θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψιν σας.

Διαβάστε το άρθρο μας – ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ κλικάροντας στον σύνδεσμο που ακολουθεί. –>ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ