ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΡΟΔΑΚΙ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΜΠΑΝΙΟΥ; ΟΔΗΓΟΣ

Με δεδομένη την ύπαρξη πολλών μοντέλων καμπίνας μπάνιου με διαφορετικά ροδάκια και μηχανισμούς η αναζήτηση του κατάλληλου ανταλλακτικού φαντάζει σπαζοκεφαλιά.

Σε αυτό το άρθρο σας παραθέτουμε ένα συνοπτικό οδηγό όπου σε 5  βήματα απλά και γρήγορα θα μπορέσετε να εντοπίσετε το κατάλληλο ροδάκι για την καμπίνα ντουζιέρας ή την καμπίνα μπανιέρας σας.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ;

1ο : Ένα δείγμα από το ροδάκι καμπίνας μπάνιου σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.

2ο : Ένα χάρακα για την μέτρηση των διαστάσεων που θα χρειαστείτε.

3ο : Ένα μολύβι και ένα μπλοκάκι για την σημείωση των απαραίτητων διαστάσεων.

Έτοιμοι; Ας ξεκινήσουμε.

ΒΗΜΑ 1o . Αναγνώριση της κατηγορίας που ανήκει το ροδάκι σας.

Ομαδοποιήσαμε για εσάς τις 5 βασικότερες κατηγορίες ανταλλακτικών, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες για την καταρχήν οπτική αναγνώρισή του. 

Συνήθως κάθε ανταλλακτικό αποτελείται από το τμήμα της ρόδας ( 1 ή 2 συνήθως) και από το στέλεχος (μηχανισμό) που συγκρατεί την ρόδα, αλλά και προσαρμόζεται πάνω στην πόρτα είτε περνώντας ο μηχανισμός μέσα από οπή κρυστάλλου είτε μέσα από οπή αλουμινίου.

ροδακι καμπινας μπανιου με αξονακι
ροδακι καμπινας μπανιου - εκκεντρο
ροδακι καμπινας μπανιου σε μονη τρυπα κλιπ
ροδακι καμπινας μπανιου σε διπλή τρυπα -κλιπ
ροδακι καμπινας μπανιου διπλης ροδας σε ευθεια

ΒΗΜΑ 2ο . Μετρήστε την διάμετρο της ροδέλας.

ροδελα καμπινας μπανου

Ανεξάρτητα από την κατηγορία που ανήκει το ροδάκι σας απαραίτητο είναι να μετρήσετε την διάμετρό του και να σημειώσετε αν διαθέτει ο μηχανισμός μια ή δυο ροδέλες.

Μονή ροδέλα ανταλλακτικού καμπίνας μπάνιου

Στην σελίδα μας με τα ροδάκια καμπίνας μπάνιου μπορείτε να βρείτε επιλογές σε ροδάκια καμπίνας μπάνιου με διάμετρο ροδέλας

από τα 16mm έως τα 28mm.

Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα όπου αναγράφεται η διάμετρος της ροδέλας για ευκολότερο εντοπισμό του ανταλλακτικού με βάση την διάμετρο της ρόδας που διαθέτει.

ΒΗΜΑ 3ο . Μετρήστε το μήκος του άξονα ή το μήκος μηχανισμού συγκράτησης ρόδας.

Μετρώντας τον άξονα (π.χ στις ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΡΟΔΑ ΜΕ ΑΞΟΝΑΚΙ ή ΕΚΚΕΝΤΡΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ) από το πίσω μέρος της ρόδας μέχρι το σημείο που συναντά την τρύπα στην πόρτα (είτε οπή αλουμινίου είτε οπή τζαμιού) εξασφαλίζουμε τα εξής: 

Οι πόρτες θα βρίσκονται στην ίδια ευθεία, όταν όλοι οι μηχανισμοί της πόρτας διαθέτουν το ίδιο μήκος και επομένως θα υπάρχει ομαλή κύλιση και σωστό κλείσιμο του συρόμενου ή των συρόμενων πορτών.

μήκος αξονα πίσω από την ρόδα καμπινας μπανιου

Μήκος άξονα πίσω από τη ρόδα:

11,5 mm

μήκος αξονα πίσω από την ρόδα καμπινας μπανιου

Μήκος άξονα πίσω από τη ρόδα:

11,5 mm

μήκος αξονα πίσω από την ρόδα καμπινας μπανιου

Μήκος άξονα πίσω από τη ρόδα:

17 mm

μήκος αξονα πίσω από την ρόδα καμπινας μπανιου

Μήκος άξονα πίσω από τη ρόδα:

17,5 mm

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΜΠΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – NORTIA

ΒΗΜΑ 4ο . Μετρήστε τη διάμετρο της οπής του αλουμινίου ή του τζαμιού.

διαμετρος τρυπας τζαμιου καμπινας μπανιου

Γνωρίζοντας τη διάσταση αυτή, θα μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά το μέγεθος του άξονα ή το τμήμα του μηχανισμού(π.χ πλαστικό τμήμα στα έκκεντρα ροδάκια) που μπορεί να περάσει ομαλά κατά μήκος της τρύπας.

Επομένως θα μπορέσει να <κλειδώσει> σωστά ο μηχανισμός πάνω στην πόρτα.

τρυπα αλουμινιου καμπινας μπανιου
τρυπα τζαμιου καμπινας μπανιου

Για τα ροδάκια της κατηγορίας  <Έκκεντρα Ροδάκια> μετρήστε το πλαστικό τμήμα που περνάει μπροστά και πίσω από το τζάμι σε συνάρτηση και με την διάμετρο της τρύπας για καλύτερη εφαρμογή.

Για τα ροδάκια της κατηγορίας <Κλιπ Μονής Τρύπας> μετρήστε επιπλέον την απόσταση από την άκρη του τζαμιού μέχρι το μέσω της τρύπας για επιπλέον καλύτερη εφαρμογή του μηχανισμού.

Για τα ροδάκια της κατηγορίας < Κλιπ Διπλής Τρύπας> σημαντικό μέγεθος αποτελεί και η απόσταση μεταξύ των κέντρων των 2 οπών του τζαμιού, ώστε να περάσει ομαλά ο μηχανισμός με τις διπλές τρύπες.

ΒΗΜΑ 5ο . Τοποθέτηση Πάνω ή Κάτω ή Πάνω & Κάτω.

Στο τελευταίο αυτό βήμα παρατηρήστε αν το ροδάκι καμπίνας μπάνιου που τοποθετείται στο πάνω μέρος της πόρτας είναι διαφορετικό με αυτό που τοποθετείται στο κάτω μέρος της πόρτας ή αν τοποθετείται ο ίδιος τύπος τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος της πόρτας.

ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΜΠΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΑΣ. ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

Χρειάζεστε ακόμα βοήθεια για τον εντοπισμό του σωστού ανταλλακτικού ή διαθέτετε ροδάκι καμπίνας μπάνιου που δεν ανήκει στις βασικές κατηγορίες;

Επισκεφτείτε μας: ΚΡΕΟΝΤΟΣ 159, ΣΕΠΟΛΙΑ, Τ.Κ. 10443 

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με δείγμα σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και με όλα τα επιμέρους τμήματά του

(ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ)

ή καλέστε μας στο 210-5121180 για σας βοηθήσουμε,

έχοντας ήδη καταγράψει τα μεγέθη των 5 βασικών βημάτων.