Πως γίνεται η αλφαδοποίηση πλακιδίων και τι χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί;

Καλώς ορίσατε στον οδηγό που θα σας βοηθήσει στο να ανακαλύψετε το νέο σύστημα αλφαδοποίησης πλακιδίων της εταιρείας μας και τα πλεονεκτήματά του.

Πλεονεκτήματα πολλαπλά όπως:

Α.  Ελαχιστοποίηση χρόνου εργασιών κυρίως για επιφάνειες μεγάλες.

Β. Χρήση τόσο σε πλακίδια δαπέδου όσο και τοίχου.

Γ. Εύκολο σε χρήση τόσο από τον επαγγελματία όσο και από τον ερασιτέχνη ιδιώτη.

Δ. Σε συνδυασμό με χρήση παραδοσιακών σταυρών πλακιδίων μπορεί να βρει εφαρμογή και για την δημιουργία μεγαλύτερων αρμών.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα απαραίτητα 7 βήματα με την εφαρμογή του συστήματος αλφαδοποίησης.

ΒΗΜΑ 1ο : Υπολογισμός αποστατών/κλιπς που θα χρειαστούμε.

Σύστημα αλφαδοποίησης πλακιδίων

Με την χρήση του πίνακα θα υπολογίσουμε τα τεμάχια των αποστατών πλακιδίων που απαιτούνται ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο υπολογισμός γίνεται σε συνάρτηση με το μέγεθος  των επιλεγμένων πλακιδίων.

Στο παράδειγμά μας έχει επιλεγεί πλακίδιο με διάσταση (Α) 80 cm x  (Β) 40 cm.

Οι κάθετες και οριζόντιες στήλες αντιστοιχούν αντίστοιχα στις διαστάσεις (σε cm) ανά πλευρά του πλακιδίου.

Στo σημείο που τέμνονται οι 2 αυτές πλευρές αναφέρεται και ο αριθμός των αποστατών που θα χρειαστούμε. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : 16 τμχ

ΒΗΜΑ 2ο : ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ / ΚΛΙΠΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

Μονή ροδέλα ανταλλακτικού καμπίνας μπάνιου

Τοποθετείται η κόλλα πλακιδίων και ακολουθεί το στρώσιμο των πλακιδίων.

Αφού αφαιρεθεί η περίσσεια της κόλλας από τα πλευρικά τοιχώματα των πλακιδίων, τοποθετούμε κάτω από τα τοποθετημένα πλακίδια τους απαιτούμενους αποστάτες με το χέρι.

 

ΒΗΜΑ 3ο : ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΕ ΣΦΗΝΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

Στο βήμα αυτό περνάμε τις σφήνες μέσα από τις υποδοχές των κλιπς ασκώντας ελαφριά πίεση, μέχρι να περάσει και να σφηνώσει καλά. Η εφαρμογή των σφηνών αλφαδοποίησης πραγματοποιείται με το χέρι.

Δεν απαιτείται μεγάλη πίεση, διότι η καλή εφαρμογή της σφήνας θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο βήμα με την χρήση της πένσας αλφαδοποίησης.

ΒΗΜΑ 4ο : ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΝΣΑΣ ΑΛΦΑΔΟΠΟΙΗΣΗΣ

Μονή ροδέλα ανταλλακτικού καμπίνας μπάνιου

  Ρυθμίζουμε την θέση της πένσας αλφαδοποίησης καθώς επίσης και την πίεση που θα εφαρμόσουμε, ώστε να μην χρειαστεί να πιέσουμε υπερβολικά τα κλιπ. 

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση της πένσας γίνεται μόνο μια φόρα πριν ξεκινήσουμε την εφαρμογή και δεν απαιτείται καμία άλλη ρύθμιση κατά την διάρκεια των εργασιών.

ΒΗΜΑ 5ο : ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΣΑ ΑΛΦΑΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

  Φτάσαμε στο βήμα όπου ξεκινά η εφαρμογή της πίεσης των μπλε σφηνών με την χρήση της πένσας. Πιέζουμε ελαφρά τις σφήνες ώστε να ισορροπήσει το πλακάκι και να ευθυγραμμιστεί.

Να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται άσκηση δύναμης ή μεγάλης πίεσης εφόσον έχουν τοποθετηθεί σωστά οι σφήνες στα σημεία υποδοχής των αποστατών πλακιδίων. Το αλφάδιασμα θα προέλθει ομαλά χάρις στο γλίστρημα των σφηνών.

Μονή ροδέλα ανταλλακτικού καμπίνας μπάνιου

ΒΗΜΑ 6ο : ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΚΟΛΛΑΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

  Βήμα όπου ξεκουραζόμαστε και περιμένουμε να στεγνώσει καλά η εφαρμοζόμενη κόλλα πλακιδίων.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σημαντικό είναι να ακολουθείται ακριβώς ο συνιστώμενος χρόνος που αναφέρει στην συσκευασία ο κατασκευαστής της κόλλας πλακιδίων.

ΒΗΜΑ 7ο : ΣΠΑΣΙΜΟ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

  Τελευταίο βήμα που ξεκινά με το σπάσιμο των κλιπ/αποστατών πλακιδίων. 

Με την χρήση ενός λαστιχένιου σφυριού ή ακόμα και με το πόδι χτυπάμε απαραιτήτως από το πλάι τα κλιπ, ώστε να αρχίζουν να σπάνε και να απομακρύνονται από τα πλακίδια.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το πλευρικό σπάσιμο των κλιπ θα πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς να έχουν απομακρυνθεί οι μπλε σφήνες από την εγκοπή αυτών. 

Έχοντας πλέον απομακρύνει όλα τα κλιπ συλλέγουμε τις σφήνες αλφαδοποίησης μιας και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και σε επόμενες εργασίες μας.

Κλικάρατε τους συνδέσμους που ακολουθούν και ανακαλύψτε και εσείς τα επιμέρους υλικά που αποτελούν το σύστημα αλφαδοποίησης πλακιδίων της εταιρείας μας και εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα πλεονεκτήματά του.