ΚΑΜΠΙΝΑ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ & ΧΤΙΣΤΗ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ

Στατιστικές έρευνες έχουν δείξει ότι το μπάνιο αποτελεί έναν από τους χώρους του σπιτιού όπου περνάμε μεγάλο διάστημα του χρόνου μας με φυσικό επακόλουθο να θέλουμε ο χώρος αυτός να είναι λειτουργικός και καλαίσθητος.

Το γεγονός αυτό καθιστά το μπάνιο στον πιο συχνά υφιστάμενο σε ανανέωση χώρο.

Όλο και περισσότερα εμφανιζόμενη πρακτική τόσο για πρακτικούς όσο και για αισθητικούς λόγους, αποτελεί η απομάκρυνση της μπανιέρας και η τοποθέτηση είτε μιας ντουζιέρας του εμπορίου είτε η κατασκευή μιας χτιστής ντουζιέρας για να υποδεχθεί μια καμπίνα μπάνιου.

Η χτιστή ντουζιέρα αποτελεί ολοένα και συνηθέστερη επιλογή, διότι αποτελεί οικονομική λύση με την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα εναπομείναντα πλακίδια για την διακόσμηση της, κάνοντας τις επιλογές διακόσμησης ανεξάντλητες και ανάλογες του εκάστοτε γούστου.

 

Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα σημεία που χρήζουν προσοχής πριν την δημιουργία της και την μετέπειτα επιλογή μιας καμπίνας μπάνιου.

ΤΑ 7 ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ :

 

1ο ΣΗΜΕΙΟ : ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΧΤΙΣΤΗΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

Με γνώμονα πάντα τις εκάστοτε συνθήκες και διαστάσεις του χώρου, διότι δεν υπάρχουν πάντα οι ιδανικές συνθήκες με αποτέλεσμα την ύπαρξη περιορισμών επιλέξτε ένα λειτουργικό σημείο για το χτίσιμο της ντουζιέρας.

Σημείο που να βρίσκεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα έπιπλα του μπάνιου, ώστε να επιτρέπεται η εύκολη πρόσβαση εντός του χώρου του ντους.

Επιπλέον ιδανική επιλογή θα αποτελούσε και η επιλογή σημείου που να επιτρέπει την μετέπειτα στήριξη της καμπίνας, ώστε να μην<πέφτει> π.χ. πάνω σε σημείο που υπάρχει ανοιγόμενο προς το μέρος της  καμπίνας παράθυρο είτε π.χ. κάποιος σωλήνας.

καμπίνα ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο

2ο ΣΗΜΕΙΟ : ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΧΤΙΣΤΗ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ

Επιθυμητό θα ήταν πριν την δημιουργία της ντουζιέρας να προαποφασισθεί ο τρόπος εισόδου εντός του ντους.

Συνηθέστεροι τρόποι που επιλέγονται είναι η είσοδος από την γωνία για την περίπτωση επιλογής τετράγωνης ή ασύμμετρης καμπίνας είτε η είσοδος από την μεγαλύτερη πλευρά της ντουζιέρας για την περίπτωση που θα επιλεγεί η τοποθέτηση πόρτας ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο είτε για την περίπτωση καμπίνας τύπου πόρτας με τοποθέτηση πλαϊνού σταθερού τμήματος (όταν απουσιάζει η μια πλευρά του τοίχου).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

Δείτε περισσότερα στη σελίδα των προσφορών μας.
ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου μας …..

3ο ΣΗΜΕΙΟ : ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΧΤΙΣΤΗΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

Το σχήμα της ντουζιέρας θα πρέπει να φτιαχτεί με ακρίβεια στο μέτρο του δυνατού χωρίς της παρουσία κλίσεων με οξείες ή αμβλείες γωνίες, αλλά και να αποφευχθεί η μη συνέχεια της ντουζιέρας στην περίπτωση δημιουργίας ντουζιέρας για την περίπτωση της τοποθέτησης καμπίνας ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο, όπως φαίνεται και στο παράδειγμα της φωτογραφίας, διότι θα δυσκολέψει αρκετά στην εξεύρεση λύσης για το πρόσθετο κομμάτι της ντουζιέρας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΤΙΣΤΗΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

4ο ΣΗΜΕΙΟ : ΠΑΤΗΜΑ ΧΤΙΣΤΗΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

Ένα επιθυμητό σε διαστάσεις πάτημα ντουζιέρας (ΑΠΟΣΤΑΣΗ Α->Β) συνίσταται να είναι τουλάχιστον μεταξύ των 6-8 εκ. για να υποδεχτεί χωρίς προβλήματα το αλουμίνιο της βάσης της καμπίνας μπάνιου.

5ο – 6ο – 7ο ΣΗΜΕΙΟ : ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

5. ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψιν πριν την δημιουργία της ντουζιέρας, διότι δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση από το να μην μπορείτε να βρείτε καμπίνα ντουζιέρας και να είναι αναγκαίο να καταφύγετε σε πολυδάπανες ειδικές κατασκευές.

6. <ΔΙΑΒΑΣΜΑ> ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΜΠΙΝΑΣ

Αφού βρείτε την καμπίνα μελετήστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε μοντέλου δίνοντας έμφαση στο εύρος ρύθμισης της καμπίνας, δηλαδή στις τιμές ανοχής-ρύθμισης που έχει το κάθε μοντέλο.

Για τον λόγο αυτό στην εταιρεία Nortia στην παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών των προϊόντων μας,εκτός από τα διάφορα σχήματα περιλαμβάνουμε και το ΕΥΡΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ της καμπίνας, δηλαδή των ορίων-ανοχών που διαθέτει η καμπίνα σε ρύθμιση των διαστάσεων της (με την εμφάνιση της ελάχιστης και της μέγιστης τιμής), γεγονός που θα αποτελέσει οδηγό για την κατασκευή της χτιστής ντουζιέρας.

TIP : Το εύρος ρύθμισης της καμπίνας επιτυγχάνεται χάρις στα πλευρικά αλουμίνια στήριξης της καμπίνας γνωστά και ως ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΙΧΟΥ (ΠΡΟΦΙΛ “U” ) που επιτρέπουν την αυξομείωση και την κάλυψη τυχόν κλίσεων στους τοίχους λόγω κακοτεχνιών.

7. ΥΨΟΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ & ΚΑΜΠΙΝΑΣ

Αθροιστικά με το έκτο σημείο θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το ύψος της καμπίνας που επιθυμείτε να τοποθετηθεί πάνω στην ντουζιέρα σας.

Για τον λόγο αυτό σημαντικό είναι με το τέλος της κατασκευής και την τοποθέτηση της καμπίνας μπάνιου να υπάρχει ένας <αέρας> πάνω από το τελείωμα της καμπίνας, ώστε να μπορεί να αναπνέει ο χώρος εσωτερικά του ντους και να μην εγκλωβίζονται υδρατμοί.

Για την περίπτωση χαμηλοτάβανου μπάνιου είτε εξαιτίας της ύπαρξης παταριού, συνίσταται είτε το μη σήκωμα πολύ ψηλά της χτιστής ντουζιέρας ώστε να μην περιοριστούν οι επιλογές σε ύψος της καμπίνας μπάνιου, είτε η δημιουργία του χώρου της ντουζιέρας κάτω από το επίπεδο του εδάφους και η τοποθέτηση περιμετρικά της καμπίνας.

 

 

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΜΠΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ

  • ΔΙΑΣΤΑΣΗ : 90 cm
  • ΥΨΟΣ (Α) : 185 cm
  • ΕΥΡΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ : 87,5 – 92,5 cm
  • ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ (X) : 49 cm
  • ΠΑΧΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥ : 4 mm
  • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΕΥΡΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
  • ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ 80 cm ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΩΝΙΑΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ

Πιστεύουμε πως οι απλές αυτές επισημάνσεις θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν για το καλύτερο από οικονομικής αλλά και αισθητικής πλευράς αποτέλεσμα για τις περιπτώσεις της τετράγωνης και ασύμμετρης χτιστής ντουζιέρας.

Στείλτε μας τις παρατηρήσεις, τις απορίες αλλά και τις δικές σας συμβουλές και προτάσεις, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι για την δική σας βέλτιστη εξυπηρέτηση.

Περιηγηθείτε στις σελίδες του ιστότοπου μας και βρείτε τις καμπίνες ντουζιέρας  που θα καλύψουν τις δικές σας ανάγκες.

ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ ΣΕΙΡΑ WAVE

καμπινες μπανιου σε προσφορα
ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ & ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ (ΣΕΙΡΑ WAVE)