Πως θα βρω το κατάλληλο ανταλλακτικό λάστιχο καμπίνας ντουζιέρας ή καμπίνας μπανιέρας;

Καλώς ορίσατε στον οδηγό που θα σας βοηθήσει στο να βρείτε το κατάλληλο ανταλλακτικό λάστιχο στεγανοποίησης για την καμπίνα μπάνιου σας.

Με δεδομένη την ύπαρξη πολλών διαφορετικών μοντέλων καμπίνας μπάνιου στην αγορά, σας παρουσιάζουμε τα απαραίτητα 4 βήματα αλά και τις βασικότερες κατηγορίες καμπίνας μπάνιου,για να βρείτε ευκολότερα το ανταλλακτικό για την καλύτερη στεγανοποίηση της καμπίνας ντουζιέρας ή της καμπίνας μπανιέρας που διαθέτετε.

Τα βήματα που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι :

HIDDEN ANCHOR A

A. Το Σχήμα της καμπίνας

Παρακάτω παραθέτονται οι συνηθέστεροι τύποι καμπίνας ντουζιέρας ή μπανιέρας με σχηματική απεικόνηση

ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ

Λάστιχα για καμπίνες ντουζιέρας διαφόρων τύπων (Τετράγωνες – Ημικυκλικές -Ασύμμετρες – Από τοίχο σε τοίχο – Ανοιγόμενες)

ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Λάστιχα για καμπίνες μπανιέρας διαφόρων τύπων (Μονόπτυχα – Δίπτυχα – Πόρτες από τοίχο σε τοίχο)

HIDDEN 2 – ANCHOR B1

Β1. Σημεία για Καμπίνες Μπανιέρας Ντουζιέρας με συρόμενες πόρτες

ΕΙΔΟΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ

Τα πιο συνήθη σχήματα για τις καμπίνες ντουζιέρας και μπανιέρας που διαθέτουν συρόμενα φύλλα είναι : τετράγωνες, ημικυκλικές και από τοίχο σε τοίχο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Τα ανταλλακτικά λάστιχα τοποθετούνται κατακόρυφα στο σταθερό φύλλο, αλλά και στο πίσω μέρος του κινούμενου /συρόμενου φύλλου.

Τα λάστιχα ντουζιέρας διαθέτουν πλαϊνο φτεράκι στεγανοποίσης για να καλύψουν το κενό ανάμεσα στο σταθερό και στο συρόμενο φύλλο.

Στην εταιρεία Nortia διαθέτουμε ανταλλακτικά λάστιχα ντουζιέρας για καμπίνας ντουζιέρας και μπανιέρας από5 – 8 mm πάχος κρυστάλλου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ

HIDDEN 3 – ANCHOR B2

Β2. Σημεία για Καμπίνες Μπανιέρας Ντουζιέρας με ανοιγόμενες πόρτες

ΕΙΔΟΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ

Τα πιο συνήθη σχήματα για τις καμπίνες ντουζιέρας και μπανιέρας που διαθέτουν ανοιγόμενες πόρτες είναι : τετράγωνες, ημικυκλικές και πόρτες με ανοιγόμενη ή ανοιγόμενες πόρτες.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Τα ανταλλακτικά λάστιχα τοποθετούνται κατακόρυφα μεταξύ σταθερού φύλλου και ανοιγόμενου, στο τμήμα του τοίχου (αν δεν υπάρχει αλουμίνιο) αλλά και στο κάτω μέρος της ανοιγόμενης πόρτας.

TIP: Για τα λάστιχα ντουζιέρας που τοποθετούνται στο κάτω μέρος, χρειάζεται να γνωρίζετε την απόσταση που πρέπει να καλυφθεί, ώστε να επιλεγεί το κατάλληλο μήκος και να μην περνούν τα νερά από κάτω.

Στην εταιρεία Nortia διαθέτουμε ανταλλακτικά λάστιχα ντουζιέρας για καμπίνας ντουζιέρας και μπανιέρας από 5 – 10 mm πάχος κρυστάλλου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ

HIDDEN 4 ANCHOR B3

Β3. Σημεία για Μονόπτυχα και Δίπτυχα παραβάν μπανιέρας

ΕΙΔΟΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ

Τα πιο συνήθη μοντέλα καμπίνας  μπανιέρας  τύπου παραβάν, διαθέτουν 1 ή  2 φύλλα ανοιγόμενα είτε προς τα μέσα είτε και προς τις 2 κατευθύνσεις.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Τα ανταλλακτικά λάστιχα τοποθετούνται κατακόρυφα στο τμήμα του τοίχου (αν δεν υπάρχει αλουμίνιο) αλλά και στο κάτω μέρος της ανοιγόμενης πόρτας.

TIP: Για τα λάστιχα ντουζιέρας που τοποθετούνται στο κάτω μέρος, χρειάζεται να γνωρίζετε την απόσταση που πρέπει να καλυφθεί από το τζάμι έως την μπανιέρα ώστε να μην περνούν τα νερά από κάτω.

Στην εταιρεία Nortia διαθέτουμε ανταλλακτικά λάστιχα ντουζιέρας για καμπίνας ντουζιέρας και μπανιέρας από 5 – 10 mm πάχος κρυστάλλου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ

HIDDEN 5 ANCHOR Γ

Γ. Το πάχος κρυστάλλου της καμπίνας

ΠΑΧΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥ

Τα πιο συνήθη μεγέθη για το κρύσταλλο καμπίνας  ντουζιέρας/μπανιέρας είναι τα 4 , 5 ,6 , 8 και 10 χιλιοστά.

Για την ευκολότερη επιλογή του κατάλληλου για εσάς λάστιχου με βάση το πάχος κρυστάλλου υπάρχουν φίλτρα επιλογής όπως φαίνονται στην φωτογραφία. Πατώντας την φράση κλειδί εμφανίζονται οι επιλογές σχετικές με τη φράση κλειδί.

πάχος κρυστάλλου καμπίνας μπάνιου 5-6-8-10mm
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ

HIDDEN 6 ANCHOR Δ

Δ. Το κενό κάλυψης του φτερού στεγανοποίησης που διαθέτει το κάθε λάστιχο

ΚΕΝΟ ΚΑΛΥΨΗΣ

Το κενό κάλυψης του λάστιχου αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αποφυγή διαρροών κατα τη χρήση της καμπίνας ντουζιέρας – μπανιέρας. Κάθε τύπος καμπίνας ντουζιέρας μπανιέρας απαιτεί διαφορετικά μεγέθη στα σημεία επαφής για την εύρυθμη λειτουργία καθώς και συγκεκριμένο σχήμα (πχ. σε γωνία 45 μοιρών είτε σε μορφή φούσκας).

κενό κάλυψης για στεγανοποίηση ντουζιέρας
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ

Έχοντας υπόψιν τις παραπάνω πιο βασικές κατηγορίες καμπίνας ντουζιέρας και μπανιέρας σε συνδιασμό με το πάχος του κρυστάλλου και το κενό που θέλουμε να καλύψουμε ώστε να πετύχουμε την καλύτερη στεγανοποίηση, θα έχετε μια καλή βάση στα χέρια σας, ώστε να βρείτε πιο εύκολα το συμβατό ανταλλακτικό λάστιχο για την δικιά σας καμπίνα μπάνιου.

Το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι να μεταβείτε στην σελίδα της εταιρίας μας με τα λάστιχα καμπίνας μπάνιου και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φίλτρα (με βάση το πάχος του κρυστάλλου) να εντοπίσετε το δικό σας λάστιχο στεγανοποίησης.

ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Η καμπίνα ντουζιέρας σας διαθέτει και μαγνητικό λάστιχο που χρειάζεται αντικατάσταση;
Διαθέτουμε και μαγνητικά λάστιχα για τα βασικότερα μοντέλα της αγοράς.
Επιλογές για μοντέλα καμπίνας μπάνιου που διαθέτουν πάχος κρυστάλλου από 5-8mm.

ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΜΠΑΝΙΟΥ